Hopp til hovedinnhold

Lagring, montering og vedlikehold - Hvordan montere og vedlikeholde vinduer?

Slik monterer og vedlikeholder du Visor plisségardin

De slanke og praktiske plisségardinene fra Visor er et populært produkt for å regulere lys og innsyn på vinduer og balkongdører. Her forklarer vi hvordan du monterer og vedlikeholder dem.

Montert med et klikk

Med de medfølgende klipsene kan du uten verktøy klikke de innpå plisségardinen først, deretter dytte profilene med klipsen inn mellom glassruta og gummilisten på vinduet eller balkongdøren. Først oppe, så nede.

Justere skjev plissegardin

Visors plisségardin er laget av kvalitetsmaterialer og er ment å tåle regelmessig bruk.

Dersom gardinen mister spenningen og blir skjev, er det mulighet for å justere fjærene i profilen slik at den blir rett og pen igjen.

Les om mulighetene med Visors plisségardin

Pleie av plisségardiner

Bruk gardinene jevnlig for å opprettholde plisséfoldenes spenst.

Hvis du ikke bruker gardinene over lengre tid, bør du brette dem sammen til en stram bunke enten øverst eller nederst i vinduet. Hvis en fold blir slapp, kan du gjenopprette spensten ved å spraye stoffet fuktig, trekke gardinen sammen til en stram bunke og la den tørke i 24 timer.

Rengjøring av plisségardiner

Plisségardiner kan rengjøres med vann, med unntak av mørkleggingsgardiner.

Start med å fjerne synlig skitt så raskt som mulig ved å tørke av eller vaske.

Hvis plissén trenger grundigere rengjøring, kan du ta den ned fra vinduet og vaske den. Da bløtlegger du plisségardinen en stund i lunkent vann med litt ullvaskemiddel (ikke bruk blekemidler eller skyllemidler) før du skyller grundig. Til slutt samler du gardinen til en stram bunke og lar den tørke i 24 timer før du strekker den ut igjen.