Hopp til hovedinnhold

Lagring, montering og vedlikehold - Hvordan montere og vedlikeholde vinduer?

Slik vedlikeholder du aluminiumkledningen på vinduene

Aluminiumskledde vinduer er tilnærmet vedlikeholdsfrie, men krever litt pleie for å holde seg i god stand. Det kan også skje at de får riper eller det fester seg vanskelig smuss på dem. Her forklarer vi deg hvordan du best vedlikeholder aluminiumprofilene på vinduene.

Regelmessig rengjøring med vanlig såpe

Hold aluminiumsprofilene rene ved å vaske over dem de gangene du vasker vinduer. Du bruker bare en mild såpeoppløsning, gjerne den samme du bruker for vinduet.

Les hvordan du rengjør vinduene.

Husk å unngå bruk av aggressive eller slipende rengjøringsmidler, da disse kan skade overflaten på aluminiumet.

Dersom aluminiumen har blitt skitnet til av hardere stoffer som asfalt, tjære, lim, fett, voks, olje eller silikoner, kan det være vanskelig å vaske det bort med vanlig såpeoppløsning. I slike tilfeller kan du prøve produktet Autoglym Intensive tar remover.

Ta litt produkt på papir, svamp eller klut og gni bort til du ser en forbedring. Dette vil ikke fjerne alt helt, men vil i mange tilfeller gjøre det estetisk finere.

Vær oppmerksom på at du bruker dette på eget ansvar, så følg instruksjonene som følger med produktet nøye.

Forbedre riper og flekker i aluminumprofilen med lakkstift

Selv om aluminium er kjent for sin holdbarhet, kan det fortsatt oppstå riper over tid. Slike flekker og riper kan forbedres med en lakkstift som du får tak i på et bilverksted. Følg da disse trinnene:

  • Finn fargekoden for aluminiumet i ordrebekreftelsen din.
  • Få fargen blandet hos et bilverksted.
  • Påfør lakkstiften forsiktig på riper.
  • La lakken tørke grundig i henhold til produsentens anbefalinger.

Bytte ut aluminiumsprofiler

Dersom du ikke kan reparere skader på aluminiumsprofilen, kan den i mange tilfeller byttes ut. Da er det greit å være klar over at hele profilen må byttes ut, ikke bare en side, og at det er en jobb du kan utføre selv.

Sjekk med Natres kundeservice om vi kan levere profiler til ditt vindu, ettersom det kommer an på hvor gammelt vinduet er.

Har spart på ordrebekreftelsen, er det fint om du har den klar når du kontakter kundeservice slik at vi raskt finner fram hvilke produkter du har kjøpt. Dersom du ikke har ordrebekreftelsen finner du ordrenummeret i mellom glassene på vinduene:

Kontakt kundeservice

Vedlikeholdet av aluminiumskledde vinduer er ganske enkelt, men krever at du jevnlig sjekker og utbedrer eventuelle tegn på slitasje, lekkasje eller andre problemer. Regelmessig rengjøring og reparasjon av mindre skader vil bidra til å holde vinduene i god stand i mange år framover.