searchbar

Heve-/skyvedøra - akkurat slik du vil ha den!

Heve-/skyvedøra - akkurat slik du vil ha den!

Heve-/skyvedør og vinduer

Tiden er inne for å bytte ut vinduer og balkongdører, og du drømmer kanskje om å åpne opp for mer lys og utsikt enn du har i dag? Eller kan hende du skal bygge nytt, og må velge vinduer og dører til ditt nye hus eller hytte?

Når du ønsker mest mulig lysinnslipp samtidig som du vil ha muligheten til å åpne opp, anbefaler vi en heve-/skyvedør da den er praktisk og plassbesparende.

Døren kan skreddersys med ulike størrelser, inndelingsmuligheter og sprosseløsninger som gjør at den passer inn om huset eller hytta er gammel eller ny.

 

Sånn at du får en dør - akkurat slik du vil ha den.

 

Skreddersydd etter mål

En- eller to-fløyet, valget er ditt, alt ettersom hvor god plass du har og hvor mye lys og utsikt du er på jakt etter. Med en to-fløyet dør kan du innrede med opptil 6 meter åpningsbare vinduer. Perfekt for å nyte det du ser utenfor, eller åpne opp når du ønsker det.

Vi skreddersyr heve-/skyvedøren etter dine mål - på millimeteren. Les mer om størrelser her. 

 

 

 

“Vi er veldig fornøyde med heve-/skyvedøren vår. Vi valgte Natre fordi det er et anerkjent merke og produsert i Norge. Det var også viktig for oss å få den tilpasset på mål, og det fikk vi hos Natre. Erfaringen er at den er veldig pen å se på, er solid og fungerer godt, og at den gir uttrykk av godt håndverk”.

Jogrim Ristebråten

 

 

U-verdi og vedlikehold

I nye bygg gjelder egne krav til u-verdi på vinduene. Du kan velge mellom to- eller tre-lags glass avhengig av hvor god isolasjonsevne du trenger på døren din. 

Tre er materialet som isolerer best og vil vare i år etter år. Men er du mindre glad i vedlikehold har du mulighet til å gå for aluminiumskledning utvendig slik at malejobben uteblir. Les mer om de ulike valgene her.

 

Farger som matcher huset

Du velger om du vil ha en dør med overflate i tre både utvendig og innvendig, eller om du vil ha mindre vedlikehold ved å gå for aluminiumskledning på utsiden.

Sorte vinduer blir mer og mer populært, og du kan velge i alle NCS-farger på overflater i tre, mens du får farger i RAL hvis du velger alu-kledning.

Sort heve-/skyvedør åpner opp 

            2-fløyet heve-/skyvedør i sort

 

Brystning og sprosser etter dine ønsket

Vil du ha størst mulig lysinnslipp, går du for den laveste brystningen på 103 mm. Men i noen tilfeller vil design trumfe utsikt, og det vil se bedre ut med en litt høyere brystning. Vi lager i den høyden du ønsker!

Ønsker du en heve-/skyvedør til et tradisjonelt hus eller hytte, kan det hende du trenger sprosser for å få et helhetlig inntrykk. Våre dører kan lages med alle typer sprosser slik at døren passer inn med resten av huset – uansett arkitektur.

 

 Heve-/skyvedør med sprosser

Ved å ha sprosser på heve-/skyvedøra, glir den naturlig inn med resten av husets uttrykk.

 

Funksjonsglass

Store glassflater kan utgjøre en sikkerhetsrisiko, og i alle ruter som går ned mot 80 cm over gulvet anbefaler vi å bruke sikkerhetsglass (herdet og/eller laminert glass). Denne typen glass kan knuses, men vil forhindre alvorlige kuttskader. I tillegg til at glasset vil ha en innbruddshemmende funksjon, vil man ved å bruke laminert glass utsette falming av inventar.

Varmen fra sola kan også by på utfordringer i hjem med store glassflater. I dører som vender mot sør eller vest bør du derfor vurdere solvarmedempet glass som slipper inn lys men ikke så mye varme.

Utover disse type funksjonsglass kan du også i områder med mye støy velge støydempende glass eller selvrensende glass hvis du ikke er så glad i vindusvask. Les mer om valg av funksjonsglass her.

 

Valgene er mange, og her kan du lese om de ulike mulighetene Natre tilbyr. Eller ta kontakt med din forhandler så dere sammen kan planlegge din heve-/skyvedør!