Natres lærling nominert som årets lærling/TAF elev

Amund Granerud og Ole Kristian Nyhus på utdelingen
Amund Granerud og Ole Kristian Nyhus på utdelingen

I slutten av oktober gikk Industridagene Innlandet av stabelen, og det var samtidig tid for å gjøre stas på medarbeiderne i bedriftene ved utdeling av Industriprisen. Vår egen Amund Granerud var nominert i kategorien Årets lærling/TAF elev, og selv om han ikke nådde helt til toppen, var han likevel glad for oppmerksomheten.  

«Det var en veldig koselig og artig opplevelse, for det viser at jeg blir satt pris på! Jeg hadde ikke klart å komme dit jeg er i dag hvis det ikke hadde vært for Natre» forteller Amund dagen derpå.

Målet med Industriprisen er å løfte entusiasmen og stoltheten til alle som bidrar til vekst og utvikling i sine bedrifter, og kriteriene for nominasjon var at lærlingen har god kunnskap innen eget fagområde, at han/hun har vist god vilje til læring og utvikling, samt at vedkommende viser sosialt engasjement.

 

Årets lærling på scenen

Oppvakt og reflektert 

Anders Sunde Bråten, som hadde det faglige ansvaret for Amund under læretiden, beskriver den nominerte som en fremoverlent ansatt som har oppsøkt muligheter for læring og ansvar. «Kollegaer er enormt imponert over hvor oppvakt og reflektert Amund er, gitt hans unge alder. Hans vinnende vesen og egenskap til å være selvgående har gitt han ansvar og arbeidsoppgaver utover det som kan forventes av en lærling» utdyper Anders. 

"Uteselger er greia mi" 

I løpet av tiden som lærling har Amund fått brynet seg på mange ulike oppgaver, og funnet ut hva han trives best med: «Jeg er en person som liker å være ute blant kundene, så jeg skjønte at det var uteselger som var greia mi. Å kunne være med på messer, drive med relasjonsbygging og ha kundekontakt passer meg best» forteller Amund.

Nyttig med deling av kunnskap 

Opplevelsen med Industridagene gav Amund nye kontakter og erfaringer han tar med seg videre: «Vi var på bedriftsbesøk hos Hexagon Ragasco, og fikk sett hvordan de jobber. Slik deling av kunnskap mellom lokale bedrifter synes jeg er veldig nyttig, for da kan vi lære av hverandre og dra veksel på hverandres erfaringer. Det er jo ikke noen vits i at flere bedrifter går på samme tabber hvis det kan unngås ved at vi snakker med hverandre» forteller Amund engasjert.

Lærlinger inn i fast jobb

Statistikken viser at de fleste lærlinger blir fast ansatt i bedriften etter avsluttet fag- eller svennebrev. Og Amund føyer seg glatt inn i rekken ved å gli rett inn i stilling i salgsavdelingen og som bindeledd til markedsavdelingen.