Slipp lyset inn - det er vår!

Våren er så vidt i gang, og vi føler oss piggere og lettere til sinns. Sollyset påvirker oss nemlig langt mer enn mange er klar over.

I tillegg til at lyset forteller oss når på døgnet vi er, påvirker det kroppens hormonproduksjon. For lite dagslys kan føre til nedstemthet og søvnvansker, mens nok lys gjør oss mindre søvnige og bidrar til økt velvære.

Lys har altså en stor betydning for følelseslivet vårt, og det beste lyset er sollyset. Vi bør derfor oppholde oss minimum 30 minutter utendørs hver dag, men også innendørs påvirkes vi av mengden sollys.

Så hvordan kan du slippe inn mer lys i din bolig, slik at du sikrer deg de helsefremmende gevinstene sollyset gir oss?  

Store vindusflater er ikke lenger forbundet med varmetap og kalde rom. Dagens glass isolerer adskillig bedre enn de i eldre vinduer, så vinduene gir deg mulighet til å slippe inn mer lys og utsikt.

Her er noen av måtene du kan gjøre det på:

1. Større vinduer

Vinduene kan skreddersys dine ønsker for mål og utseende, så om du skal ha nye vinduer er det lurt å se på muligheten for å sette inn større vinduer. Mange velger nå vinduer som går fra gulv til tak, såkalte fastkarmsvinduer.


2. Flere vinduer

For å øke lysinnslippet kan du også sette inn vindu ved siden av de du har fra før. 

 


3. Dører med mer glass

Du har kanskje en balkongdør? Den kan fås med lavere eller ingen brystning slik at mer lys slipper inn. Eller du kan åpne opp ytterligere med en heve-/skyvedør.


Funksjonsglass får store vinduer til å funke!

Ja, vi vil ha masse lys inn, men mange assosierer store vinduer med overopphetede rom og dårlig bokomfort. Også her løser dagens glass denne utfordringen - og mere til - ved hjelp av ulike typer funksjonsglass. 

Du får nemlig solvarmedempende glass som slipper inn lys men ikke varme. Du får til og med vinduer som vasker seg selv! Det er veldig praktisk når størrelsen på vinduene går opp.

Godt isolerte vinduer kan dugge på utsiden fordi de slipper gjennom mindre varme. Dette forsvinner i løpet av dagen, men hvis du tror det blir veldig sjenerende, kan du velge antidugg-glass.

Ta en kikk på oversikten over alle typer funskjonsglass! 


Norske vinduer for norske forhold

Hvis du først har bestemt deg for å investere i nye vinduer, bør du gå for vinduer laget for norske forhold. Vi har mye vær i Norge, og verre skal det sannsynligvis bli. Så sørg for at vinduene har den kvaliteten våre forhold krever, slik at du slipper unna med altfor mye vedlikehold og vinduene kan vare i mange, mange år.

Hos Natre skreddersyr vi vinduene ut fra dine behov og ønsker. Ta kontakt med din nærmeste forhandler som hjelper deg med bestilling av vinduer!