Årets NOBBer 2019

Natre Vinduer er vinnere av utmerkelsen Årets NOBBer 2019

Utmerkelsen ble delt ut 17. oktober 2019, under NOBB-konferansen på byggevaremessen Bygg Reise Deg i Lillestøm.

NOBB startet for Natre som noe som måtte implementeres i daglige drift for å gi muligheter til å justere priser på produkter, sånn at det ville bli enklere for forhandlere å forholde seg til Natre. For bare 2-3 år siden kunne det bli brukt 3-4 uker på å justere priser på produkter da alt ble justert manuelt. I dag har Natre en løsning som oppdaterer priser i NOBB gjennom bruk av CalWin. Dette har ført til at tiden man bruker på å justere priser tar nå 2-3 timer, i stedet for 3-4 uker.

Da Natre forbedret sin måte å justere priser på, ble det også gjort en opprydning i forhold til dokumenter, sertifiseringer og monteringsveiledninger. Nå er dokumentsenteret koblet opp mot NOBB, og relevante dokumenter er koblet opp mot riktige produkter. Det vil si at når en kunde jobber i Natre Ekspress, vil vedkommende kunne trykke på en varelinje, så gis det automatisk tilgang til relevante dokumenter som er lastet opp.

"Vinneren får prisen som årets NOBBer fordi de har vist stor endringsvilje og lagt mye arbeid i å oppnå et komplett NOBB-register. De bruker NOBB-kontrakt, har full dekning på bilder og dokumentasjon, og har 8.500 varer i NOBB. Årets vinner har forankret NOBB i organisasjonen, og fortjener derfor utmerkelsen som årets NOBBer" - sa Karlsen om vinnerne.

Natre sine planer videre er å fokusere på det visuelle materialet. Det å få inn korrekte produktbilder slik at kunden kjenner seg igjen når vedkommende henter opp produktet, sånn at dette videre kan brukes i Natre sine forhandleres nettbutikker.

"Vi vant fordi vi har et bevisst forhold til NOBB. Det har gått fra å være en ting vi var nødt til å gjøre til noe som nå er en viktig del av den daglige driften vår. Vi har skjønt at dette er en database hvor kundene våre faktisk kan hente informasjon om varene våre, og vi har skjønt at god informasjon i NOBB faktisk sparer oss for arbeid" forteller NOBB-ansvarlig i Natre Vinduer, Roger Krogstad.

Han synes det er morsomt at Natre nå blir løftet frem som årets NOBBer.

"Dette gir inspirasjon til videre arbeid. Vi har lagt ned en stor innsats i NOBB, men vi er ikke ferdige. Vi opprettholder trykket" sier han.