Hopp til hovedinnhold

Før du kjøper vinduer - Finn ut om du bør bytte vinduer

Hvordan måle vinduer?

Å kunne ta mål av dine eksisterende vinduer er greit å kunne både når du skal sjekke priser på nye vinduer, eller når du har bestemt deg og skal legge inn en bestilling. Her forklarer vi deg hvordan du tar mål av vinduene dine.

Uansett om du skal gjøre jobben selv eller ha en snekker til å bytte vinduene for deg, er det penger å spare på å bestille vinduer selv. Da må du sikre deg å få målt opp vinduene riktig før du tar turen til byggvarehuset.

Hvordan bytte vinduer selv.

Slik måler du vinduene riktig

Det er lett å bomme på oppmålingen hvis du ikke vet hva du driver med. Skal du måle fra listverket eller bare glasset? Det er ikke så lett å vite.

Men det riktige er å måle ytterkanten av vinduskarmen, og for å være helt sikker på å få riktige mål er du nødt til å fjerne listene.

Vindusmål

Ofte kan en gjøre en kvalifisert gjetning, men hulrommet mellom selve vinduet og veggen kan variere, så vi anbefaler å uansett fjerne listene før oppmåling for å være helt sikker på at ditt nye vindu vil passe.

Mål oppgis alltid med bredde først og så høyde, helst i millimeter.

For sikkerhetsskyld kan du notere ned hva som er bredde og høyde, for eksempel B788xH788.

Kjøp vinduene hos en forhandler

For å sikre deg et trygt kjøp og at du ender opp med de riktige vinduene for ditt hus som dekker dine behov, anbefaler vi deg å kjøpe gjennom en av våre forhandlere. 

Der får du riktige råd rundt valg av glass og isolasjonsevne, sprosser, farger og funksjonsglass.

Uansett er det lurt å sette seg litt inn i alle mulighetene du har ved å lese deg opp i guiden vår, eksempelvis forskjellen på trevinduer og de dekket med aluminiumskledning, hvilke muligheter funksjonsglass gir deg, eller når du må søke kommunen om tillatelse og ikke