Hopp til hovedinnhold

Før du kjøper vinduer - Finn ut om du bør bytte vinduer

Hvordan måle vinduer?

Å kunne ta mål av dine eksisterende vinduer eller balkongdører er greit å kunne både når du skal sjekke priser på nye vinduer, eller når du har bestemt deg og skal legge inn en bestilling. Her forklarer vi deg hvordan du tar mål av vinduene dine.

Uansett om du skal gjøre jobben selv eller ha en snekker til å bytte vinduene for deg, er det penger å spare på å bestille vinduer selv. Da må du sikre deg å få målt opp vinduene riktig før du tar turen til byggvarehuset.

Hvordan bytte vinduer selv.

Slik måler du vinduene riktig

Det er lett å bomme på oppmålingen hvis du ikke vet hva du driver med. Skal du måle fra listverket eller bare glasset? Det er ikke så lett å vite.

Men det riktige er å måle ytterkanten av vinduskarmen, og skal du være 100 % sikker på å få riktige mål er du nødt til å fjerne listene.

Vindusmål

Ta mål uten å fjerne lister

Servicetekniker Lars forteller i denne videoen hvordan du kan ta mål uten å fjerne listene:

Altså: mål fra utforing til utforing og pluss på 4 centimeter. Da skal du komme til et standardmål som slutter på 9, for eksempel 99 cm bredde.

Mål oppgis alltid med bredde først og så høyde.

For sikkerhetsskyld kan du notere ned hva som er bredde og høyde, for eksempel B79xH79.

Lær mer om hva som er fint å kunne om vinduer og størrelser.

Kjøp vinduene hos en forhandler

For å sikre deg et trygt kjøp og at du ender opp med de riktige vinduene for ditt hus som dekker dine behov, anbefaler vi deg å kjøpe gjennom en av våre forhandlere. 

Der får du viktige råd rundt valg av tilpasninger.

Finn din nærmeste forhandlere for å få et godt tilbud på vinduer og balkongdører.