Søk
Vinduer
Ressurser
Om oss
Proff

Alt du trenger å vite

Alt du trenger å vite om vinduer

Her gir vi deg svar på spørsmål du har før du kjøper vinduer, hvordan du finner vinduet som dekker dine behov og hvordan du monterer og vedlikeholder vinduene.

Lær mer

Aktuelt

Natre ble årets leverandør hos Hellvik Hus

Vi setter stor pris på å motta prisen som årets leverandør hos Hellvik hus. Det ligger mye arbeid bak en slik utmerkelse, og vi blir alle motivert til videre innsats for at våre forhandlere skal kjenne seg trygge i sitt valg av Natre som vindusprodusent.


Vant årets mangfoldspris Slik gir du hytta et løft med nye vinduerVid utsikt med heve-/skyvedør

Se alle artikler

Inspirasjon

Se alle inspirasjonsartikler


Snarveier

Priser

Ressurser
Alt du trenger å vite om vinduer

Priser

Før du kjøper vinduer - Finn ut om du bør bytte vinduer

Hvordan måle vinduer?

Å bytte ut vinduer i boligen gir deg mange fordeler dersom du har vinduer som er mer enn 20 år gamle. Da vil du få vinduer som isolerer bedre, lavere fyringskostnader og økt bokomfort. Dessuten blir boligen oppgradert til dagens standard på vinduer og verdien på den øker.

Uansett om du skal gjøre jobben selv eller ha en snekker til å bytte vinduene for deg, er det penger å spare på å bestille vinduer selv. Da må du sikre deg å få målt opp vinduene riktig før du tar turen til byggvarehuset.

Les også vår artikkel Hvordan bytte vinduer selv.

Slik måler du vinduene riktig

Det er lett å bomme på oppmålingen hvis en ikke vet hva en driver med. Skal du måle fra listverket eller bare glasset? Det er ikke så lett å vite.

Men det riktige er å måle ytterkanten av vinduskarmen, og for å være helt sikker på å få riktige mål er du nødt til å fjerne listene.

Vindusmål

Ofte kan en gjøre en kvalifisert gjetning, men rommet mellom selve vinduet og veggen kan variere, så vi anbefaler å uansett fjerne listene før oppmåling for å være helt sikker på at ditt nye vindu vil passe.

Mål oppgis alltid med bredde først og så høyde, helst i millimeter.

For sikkerhetsskyld kan du notere ned hva som er bredde og høyde, for eksempel B788xH788.

Kjøp vinduene hos en forhandler

For å sikre deg et trygt kjøp og at du ender opp med de riktige vinduene for ditt hus og som dekker dine behov, anbefaler vi deg å kjøpe gjennom en av våre forhandlere. 

Der får du riktige råd rundt valg av glass og isolasjonsevne, sprosser, farger og funksjonsglass.

Uansett er det lurt å sette seg litt inn i alle mulighetene du har ved å lese deg opp i denne guiden, eksempelvis forskjellen på trevinduer og de dekket med aluminiumskledning, hvilke muligheter funksjonsglass gir deg, eller når du må søke kommunen om tillatelse og ikke