Søk
Vinduer
Dører
Ressurser
Om oss
Proff

Alt du trenger å vite

Alt du trenger å vite om vinduer

Her gir vi deg svar på spørsmål du har før du kjøper vinduer, hvordan du finner vinduet som dekker dine behov og hvordan du monterer og vedlikeholder vinduene.

Lær mer

Aktuelt

Natre ble årets leverandør hos Hellvik Hus

Vi setter stor pris på å motta prisen som årets leverandør hos Hellvik hus. Det ligger mye arbeid bak en slik utmerkelse, og vi blir alle motivert til videre innsats for at våre forhandlere skal kjenne seg trygge i sitt valg av Natre som vindusprodusent.


Vant årets mangfoldspris Slik gir du hytta et løft med nye vinduerVid utsikt med heve-/skyvedør

Se alle artikler

Inspirasjon

Se alle inspirasjonsartikler


Snarveier

Priser

Ressurser
Alt du trenger å vite om vinduer

Priser

Sidehengslet

Tradisjonelt uttrykk med moderne funksjon

Sidehengslet vindu har et tradisjonelt uttrykk og hver rute åpnes vertikalt utover. Vinduet brukes ofte ved rehabilitering av eldre boliger eller i hytter for det autentiske utseendet, men med egenskapene til et moderne vindu når det kommer til isolasjon og komfort.

Design

Høydepunkter

Materiale

Isolasjonsevne

Rømningsveg

Tilgjengelig

Priser

Prisinformasjon

Sidehengslet vindu som passer din stil

Sidehengslede vinduer kan leveres i mange variasjoner og med forskjellige tilvalg. De tradisjonelle krysspostvinduene, med og uten sprosser, og et stort utvalg av kombinasjoner. Valget er ditt!

Slik ber du om tilbud fra byggvarehuset

Du kan få sidehengslet vindu som en-rams eller flere-rams, det vil si flere vindusrammer ved siden av hverandre i samme karm. Det kan inngå i såkalte krysspost eller T-post vindu. Dersom du ønsker et krysspost eller T-post vindu med en kombinasjon av åpningsfunksjoner, snakker vi om et kombinasjonsvindu. For eksempel at du har små ruter på toppen som ikke trenger åpnes, og to åpningsbare ruter nedenfor.

Les mer om kombinasjonsvindu her.

Et sidehengslet vindu leveres med tradisjonelle forvridere som standard, men kan også leveres med haspelukker eller dråpelukker. Barnesikring kommer som standard.

Ønsker du et vindu med utseendet til et sidehengslet vindu, men vil ha et som er mer praktisk å vaske eller du ikke kommer til for å vaske det utenfra, kan du velge et sidesving i stedet. Dette vinduet kan snus helt rundt og du når utsiden av vinduet innenfra.

Her kan du lese mer om sidesving.

1. Design

Vi skreddersyr vinduene etter dine ønsker og behov.

Sprosser

Sprosser kan gi vinduene et tradisjonelt uttrykk eller en mer moderne, industriell stil. Du velger selv inndeling og type sprosse.

Utenpåliggende klipssprosser

De såkalte "pyntesprossene" er et populært valg på grunn av sine unike egenskaper.

2. Glassvalg og isolasjon

Du kan velge mellom 2- eller 3-lags glass hvor tre lag gir deg bedre isolasjonsevne enn to. Isolasjonsevnen angis i U-verdi og jo lavere U-verdi, jo bedre isolasjonsevne.
Best kjøp

3-lags glass

Inneholder tre lag med glass, hvor to av glassene har innebygget isolasjon. U-verdi 1 eller 0.8

3. Materiale

Våre vinduer er produsert av fingerskjøtt og laminert tre med naturlig impregnering, og de er overflatebehandlet mot sopp og råte. Produktene består av en høy andel kjerneved fra furu som isolerer godt og tåler nordiske forhold.

4. Tilvalg

Tilpass vinduene etter dine behov

Funksjonsglass

Funksjonsglass kan gi deg bedre bokomfort på flere områder. For eksempel kan du dempe varmen fra sola, støyen utenfra eller ha vinduer som vasker seg selv. Vær oppmerksom på at ikke alle funksjonsglass lar seg kombinere i ett og samme vindu.

Inspirasjon

Hyttekos og panoramautsikt

Å kombinere den tradisjonelle stilen og samtidig sikre optimal utsikt ved hjelp av store vindusflater var utgangspunktet for denne vakre hyttemodellen Hafjell som er bygget på Mosetertoppen i Øyer.

Les mer ›

Tradisjonsrikt på Hvaler

På Asmaløy i Hvaler ligger et idyllisk og nybygget hus som gjenspeiler de eldre, hvite husene som finnes overalt i øykommuner som denne.

Les mer ›

Dokumentasjon

Monteringsveiledning

Monteringsveiledning dør og vindu

Finn din forhandler

Få eksperthjelp, veiledning og et skreddersydd tilbud mens du venter.