Søk
Vinduer
Dører
Ressurser
Om oss
Proff

Alt du trenger å vite

Alt du trenger å vite om vinduer

Her gir vi deg svar på spørsmål du har før du kjøper vinduer, hvordan du finner vinduet som dekker dine behov og hvordan du monterer og vedlikeholder vinduene.

Lær mer

Aktuelt

Natre ble årets leverandør hos Hellvik Hus

Vi setter stor pris på å motta prisen som årets leverandør hos Hellvik hus. Det ligger mye arbeid bak en slik utmerkelse, og vi blir alle motivert til videre innsats for at våre forhandlere skal kjenne seg trygge i sitt valg av Natre som vindusprodusent.


Vant årets mangfoldspris Slik gir du hytta et løft med nye vinduerVid utsikt med heve-/skyvedør

Se alle artikler

Inspirasjon

Se alle inspirasjonsartikler


Snarveier

Priser

Ressurser
Alt du trenger å vite om vinduer

Priser

Toppsving

Et praktisk vindu som kan snus helt rundt

Toppsving er et populært valg her til lands. Vinduet åpnes med en vrider i underkant og skyves utover. Det har låsbar luftestilling og kommer med barnesikring som standard.

Du kan snu vinduet 180 grader rundt uten at det kommer inn i rommet og på den måten gjøre vindusvasken enklere.


Design

Høydepunkter

Materiale

Isolasjonsevne

Rømningsveg

Tilgjengelig

Priser

Prisinformasjon

Toppsving

Vinduet er glidehengslet og åpnes horisontalt. Det gir god lufting, ettersom luften kommer inn både nedenfra og ovenfra.

Når du skal vaske vinduet vender du det 180 grader rundt ved at du tar tak i den øverste delen av rammen og drar det ned. Da kobles sikringen til slik at rammen holdes fast og du kan trygt vaske vinduet utenpå.

Vinduet går ikke inn i rommet, og kommer derfor ikke i konflikt med gardiner og planter i vinduskarmen. Det betjenes ved hjelp av en vrider i underkant, og går lett i alle posisjoner. Det kan lukkes i en mindre lufteposisjon via espagnolett. Barnesikring er standard, og ved å åpne mot denne får du 80 millimeter åpning i underkant av vinduet.

Toppsving har svært gode isolasjonsegenskaper og det blir bare tettere og tettere ved økt vindtrykk når rammen presses mot pakningene.

1. Design

Vi skreddersyr vinduene etter dine ønsker og behov.

Sprosser

Sprosser kan gi vinduene et tradisjonelt uttrykk eller en mer moderne, industriell stil. Du velger selv inndeling og type sprosse.

Utenpåliggende klipssprosser

De såkalte "pyntesprossene" er et populært valg på grunn av sine unike egenskaper.

2. Glassvalg og isolasjon

Du kan velge mellom 2- eller 3-lags glass hvor tre lag gir deg bedre isolasjonsevne enn to. Isolasjonsevnen angis i U-verdi og jo lavere U-verdi, jo bedre isolasjonsevne.
Best kjøp

3-lags glass

Inneholder tre lag med glass, hvor to av glassene har innebygget isolasjon. U-verdi 1 eller 0.8

3. Materiale

Våre vinduer er produsert av fingerskjøtt og laminert tre med naturlig impregnering, og de er overflatebehandlet mot sopp og råte. Produktene består av en høy andel kjerneved fra furu som isolerer godt og tåler nordiske forhold.

4. Tilvalg

Tilpass vinduene etter dine behov

Funksjonsglass

Funksjonsglass kan gi deg bedre bokomfort på flere områder. For eksempel kan du dempe varmen fra sola, støyen utenfra eller ha vinduer som vasker seg selv. Vær oppmerksom på at ikke alle funksjonsglass lar seg kombinere i ett og samme vindu.

Inspirasjon

Klassisk byggestil med innovativ vindusløsning

Da Kjetil og Svanhild Kristine fikk muligheten til å bygge drømmehuset på en fantastisk tomt helt nede ved Mjøsa, var fokuset å skape et annerledes hus med godt inneklima og høy bokomfort.

Les mer ›

Dokumentasjon

Monteringsveiledning

Monteringsveiledning dør og vindu

For Natre vinduer og dører

Finn din forhandler

Få eksperthjelp, veiledning og et skreddersydd tilbud mens du venter.