Hopp til hovedinnhold

Nye EU-krav på trappene – hjelp dine kunder med å bytte vinduer nå!

Du har kanskje hørt om det nye EU-direktivet med nye regler for energieffektivisering av boliger. For å oppfylle klimamålene og redusere energiforbruket skal energistandardene for boliger skjerpes.

Et foreløpig mål er at alle boliger, enten de er gamle eller nye, skal oppnå nullutslippsstatus (energiklasse A) innen 2050.

Du kan hjelpe dine kunder med å snakke om energimerkingen på deres boliger.

For selv om vi ikke ennå vet hvor strenge reglene vil bli i Norge, er det fornuftig å snakke om vinduer, isolasjonsevne og energisparing hvis dine kunder allerede planlegger å gjøre endringer i sine hjem. Mange vil uansett trenge å gjøre grep for å få bedre isolerte boliger i årene som kommer, og du kan veilede dem på veien.

Start med vinduer og balkongdører

Opptil 40 % av varmetapet i bygninger skjer gjennom dårlig isolerte vinduer, så å bytte ut gamle vinduer og balkongdører er et av de mest effektive tiltakene for å øke en boligs energimerking.

Det har de siste tiårene skjedd en betydelig produktutvikling innen vinduer, og moderne vinduer med 3-lags glass holder tre ganger så godt på varmen som eldre vinduer fra 60- og 70-tallet.

Selv vinduer fra 80-tallet bør vurderes for utskiftning. Hvis dine kunder har 2-lags vinduer fra den tiden, kan de halvere varmetapet ved å installere dagens lavenergivinduer.

Tips til veiledning ved salg av vinduer og balkongdører

Når du veileder dine kunder i valg av vinduer og balkongdører, anbefaler vi å gi dem disse rådene:

  1. Velg vinduer og balkongdører med lavest mulig U-verdi, da dette indikerer best isoleringsevne. Kunden bør kjøpe 3-lags glass .
  2. Gi de informasjon om muligheten for aluminimkledning utvendig for minst mulig vedlikehold.
  3. Natres vinduer kan tilpasses etter ønsker om størrelse og åpningsfunksjon. Du kan tilby toppsvingvinduer, sidesvingvinduer, krysspostvinduer, T-postvinduer, fastkarmvinduer eller innadslående vinduer etter behov. Vi har både balkongdører og markedets beste heve-/skyvedør.
  4. Opplys om at de kan få vinduer og balkongdører i alle mulige farger mot et pristillegg.
  5. Informer kundene om funksjonsglass som selvrensende, solvarmedempende eller antidugg glass.

Det er mange valgmuligheter når det kommer til vinduer, så bruk gjerne vår kunnskap til å hjelpe kundene med å ta de beste beslutningene for deres boliger.

Sammen kan vi bidra til å gjøre boligene mer energieffektive og oppfylle de kommende EU-kravene.