Hopp til hovedinnhold

Justerbar hjulgang - heve-/skyvedør

Vår heve-/skyvedør er nå blitt enda mer funksjonell! Selv om døren allerede er et produkt av svært høy kvalitet og den er montert riktig, kan det skje ting med huset eller bygningen på sikt. Da er det greit å kunne ha mulighet til å justere døra slik at den fortsetter å gli like lett og ikke minst - tetter like godt.

Justerbar hjulgang

Vi har nå fått utviklet en justerbar trinse som gjør at du enkelt kan regulere døra også etter montering. Dette letter jobben for snekkeren betraktelig, da det kan være en stor jobb å utbedre en heve-/skyvedør. Denne justeringsmulighetene er standard for dører med skyvefelt over 175 kilo, men kan bestilles som tilvalg for dører med skyvefelt under 175 kilo.

For at justeringsmuligheten skal fungere er det svært viktig at heve-/skyvedøren monteres riktig og at terskelen er understøttet helt i både lengde og bredde. Hvis monteringsmanualen som kommer med døra blir fulgt, får kunden det best ut av produktet og kan glede seg over heve-/skyvedøra i mange årtier.

Foto: Natre Vinduer

Det beste valget

Ønsket om mest mulig lys og utsikt kombinert med mulighet for bedre isolasjonsegenskaper, gjør at store vindusflater preger både nybygg og ROT-markedet. Og vil kunden samtidig kunne åpne opp, er en heve-/skyvedør fra Natre et godt valg.

Tåler mye

Skal kunden investere i en heve-/skyvedør er det viktig at den er beregnet på et nordisk klima med mye vær. Dette har vi tatt inn over oss, og jobbet mye for å utvikle en dør med ekstrem luft- og regntetthet, høy lydisolering og enkel betjening.

Sammenliknet med en ordinær skyvedør, er heve-/skyvedøren ekstra tett fordi den løftes ned i karmen og ikke bare skyves inntil.

Faktisk er både terskel, konstruksjon, pakning og glass forbedret for å isolere best mulig. Dette bekrefter SINTEF-godkjenningen vi har fått på døra, som scorer så høyt det er mulig å måle på vind- og vanntetthet (opptil tropisk storm). Og jo mer det blåser – jo tettere blir døra.

Dette gjelder også for lyd. Med høy lydisolasjon får kunden ro og stillhet innendørs.

Funksjonell åpning og lukking

En bred og solid karm sørger for at den store glassdøra holder seg stødig år ut og år inn. I tillegg er det viktig for kunden at den fungerer godt i hverdagslivet. Natres heve-/skyvedør manøvreres enkelt med én hånd og glir lett, til tross for sin store vekt.

Heve-/skyvedøra fra Natre virker stabil i konstruksjonen og går veldig lett. Den er enkel å åpne og lukke, selv for et barn. Når den først er montert, er det sjelden det er noe å gjøre med dem i etterkant.

Ståle Padøy

Snekker, Kvammabygg

Store størrelser

Heve-/skyvedøren kommer som en- eller to-fløyet. Den to-fløyde døra kan du få med opptil 6 meter åpningsbare vinduer. Natre skreddersyr alle heve-/skyvedøren etter kundens mål. På millimeteren!

Døren fås i størrelsene:

TypeBredde fra - til Høyde fra - til
Ett skyvbart felt1488 - 4988 mm1788 - 2688 mm
To skyvbare felt2988 - 5988 mm1788 - 2688 mm

Det er jo ikke så mange som lager så store skyvedører, så for oss er Natre et godt valg da den gir oss mange valgmuligheter når det kommer til størrelse og utseende.

Ved montering er det enkelt å forstå hvordan man skal gjøre det, da det kommer med gode instruksjoner. Resultatet når den er på plass er en solid og bra dør som glir lett på skinnene og lukker seg på en smidig måte.

Olav Ødegård

Snekker