Hopp til hovedinnhold

3 steg til en stabil balkongdør

Ønsker du som snekker å unngå service på balkongdører du monterer, er det lurt å vite om disse tre stegene til en stabil dør.

1. Bytt ut skruer i øverste hengsler

Riktig montering er alltid viktig for et godt sluttresultat, men det mange sluntrer unna med eller ikke er klar over, er at du må bytte ut skruene i de to øverst hengslene når du monterer balkongdøren fra Natre. Med lengre skruer blir døra låst ordentlig til reisverket og motvirker at døren begynner å henge.

Skruene i det nederste hengslet kan sitte, men pass på å kile bak ettersom det er her alt trykket kommer. Da unngår du at døra begynner å henge.

2. Stram eller slakk balkongdøren

Med Natres justerbare sluttstykke kan du slakke eller stramme døra utfra hvor hardt press du vil ha mellom dørblad og karmpakning.

På låsesiden av døra sitter det tre sluttslutter som er med på å øke trykket mot pakningen. Disse kan du skru ut for å gjøre justeringer.

Når du får døra, kommer disse i en nøytral posisjon. Men de har tre justeringsnivåer: -1, +1 og +2.

Med minus blir det mindre press og døra blir lettere å lukke, med pluss blir døra strammere og tyngre å lukke. 

3. Justere ei dør som går trådt eller har begynt å henge

Dersom Natres balkongdør blir montert riktig, går den lett opp og igjen år etter år. Men noen ganger kan den på av ulike grunner bli skjev og gå litt trådt. Da justerer du på denne måten:

De to øverste hengslene:
  • Stram de små skruene og du ser dørbladet bli trukket nærmere karmsiden. Etterstram med de tre store skruene.
Det nederste hengslet:
  • Slakk opp de store skruene før du slakker opp den lille skruen på det nederste hengslet slik at døra blir rett. Etterstram de tre store skruene når du har slakket opp nok.