Hopp til hovedinnhold

Klubbhus med mindre trekk

«Nå er trekken borte» forteller Ragnar Skoglund i Vind idrettslag sin ressursgruppe. Han er frivillig prosjektleder for alle byggeprosjekter som utføres, og har med sin bakgrunn som bygningsingeniør god greie på det byggtekniske.

På toppen av Gjøvik holder Vind idrettslag til. Med røtter tilbake til 1932 har idrettsplassen utviklet seg til å bli et allsidig anlegg med fotballbaner, skistadion og flerbrukshall. Og i hjertet ligger forsamlingshuset Vindhytta. Oppført på dugnad og bygget på i ulike etapper består hytta nå av en stor festsal, kjøkken, garderobeanlegg, kontorer og møterom.

Klubbhus for alle

Klubbhuset er i bruk året rundt og blir satt pris på av alt fra små frosne skiløpere til seniorer som spiller bordtennis der hver uke. Klubbens ressursgruppe satte det opp på dugnad i 1979 og ettersom vinduene er fra byggeåret, var de klare for en energi-oppgradering.

«Her har vi byttet ut vinduene fra -70 tallet med nye 3-lags vinduer fra Natre» forteller driftsleder Roger Øverli. I tillegg skal hytta etterisoleres, noen vinduer blir tatt bort og gamle verandadører er erstattet med nye 3-lags vindusdører.

Trekken langs gulvet borte

«Nå etter de nye vinduene er satt inn merker vi at trekken over gulvet er borte. Og så håper jeg vi ser det på strømregninga også» kommenterer Ragnar Skoglund. Han er prosjektleder for byggeprosjekter i idrettslaget og som tidligere bygningsingeniør får han nå bruke kunnskapen sin i frivillig verv og gi tilbake til klubben han har vært en del av siden -70 tallet.

Forstyrrende solsteik

«Samtidig som vi ønsket oss mer energieffektive vinduer, var det et ønske fra bordtennisgjengen at vi tettet igjen vinduene som satt opp mot taket her ettersom lyset fra sola forstyrret dem i spillet» forteller driftslederen.

I tillegg til seks toppsvingvinduer med 3-lags glass for best mulig isolasjon, har hytta fått nye balkongdører uten brystning.

I tillegg til seks toppsvingvinduer med 3-lag for best mulig isolasjon, har hytta fått nye balkongdører uten brystning. Disse får nå et panikkbeslag slik at de kan benyttes som rømningsvei.