Hopp til hovedinnhold

Innadslående

For enklere lufting og utvendig vask

  • åpnes enkelt i toppen for trekkfri lufting
  • kan også svinges helt opp sideveis
  • gjør den utvendige vasken trygt innenfra
  • innbruddsikkert og fullverdig rømningsvei i tilfelle brann.

Høydepunkter

Materiale

Isolasjonsevne

Profil

  • Klassisk

Rømningsveg

Tilgjengelig

Varianter av innadslående

Til forskjell fra toppsving og sidehengslede vinduer, vil et innadslående vindu åpnes innover i rommet. Dette gir flere praktiske fordeler og et slikt vindu passer spesielt godt i kjeller- eller soverom. Det er også perfekt i de tilfeller hvor vinduet ikke må komme i veien for noe utvendig, for eksempel i en svalgang i leilighetsbygg eller smale terrasser.

Enklere og mer varierte luftemuligheter med innadslående vindu

Med et innadslående vindu har du hele tre luftemuligheter. Ved hjelp av kip-dreie funksjon som er spesielt for dette vinduet, kan det stå åpent bare i toppen i to ulike stillinger eller du kan åpne hele vinduet innover i rommet.

Varm luft stiger, og kald luft synker. Med lufting i toppen av vinduet i stedet for nederst (som på et toppsving) eller hele ruta (som på et sidehengslet) vil luften sirkulere bedre rundt i rommet.

På grunn av muligheten for å åpne kun øverst er dette vinduet et bra alternativ for soverom etter som luften vil blåse inn mot taket og ikke ned i nakken på den som ligger og sover.

Bedre sikkerhet med innadslående vindu

Med et innadslående vindu kan du lufte trygt uten å være redd for at barn eller husdyr skal komme seg ut hvis du bruker luftemuligheten i toppen.

Et innadslående vindu er også det beste alternativet som rømningsvei i kjellere, og er uansett hvilket rom det befinner seg i enkelt komme seg ut igjennom ved rømning.

Enklere rengjøring med innaslående vindu

Flere av våre vinduer er konstruert slik at de skal være enkle å vaske både på innsiden og utvendig, slik som toppsving og sidesving. Men et innadslående vindu er det absolutt enkleste å vaske utvendig ettersom du åpner opp hele ruta og slår det opp inn i rommet.

Mindre slitasje på innadslående vindu

Et innadslående vindu vil trenge mindre vedlikehold med årene ettersom det ikke i like stor grad blir utsatt for nedbør, sol og vind som sliter ned treverket. Dette gjelder da ikke våre produkter som har aluminiumskledning. De holder seg fine år etter år uansett åpningsfunksjon.

Innadslående vindu praktisk for solskjerming

Har du persienner eller markiser utenfor vinduet, kan andre type vinduer komme i konflikt med solskjermingen når du åpner opp for å lufte. Et innadslående vindu er derfor ekstra praktisk dersom du har slik type solskjerming utvendig ettersom det ved lufting og rengjøring slår innover.

For innvendig solskjerming, vil Visors plisségardin være ekstra praktisk for innadslående vinduer. Den sitter nemlig helt innpå ruta og ikke kommer i konflikt når du ønsker å åpne vinduet enten i kip-funskjon eller helt opp for å vaske det.

Les mer om Visors plisségardin.

1. Design

Vi skreddersyr vinduene etter dine ønsker og behov.

Profil

Natre vinduer har klassisk profil som standard design. Karmdybden er 95 mm dyp og karmprofilen har en skrå kant på 45 grader.

2. Glassvalg og isolasjon

Du kan velge mellom 2- eller 3-lags glass hvor tre lag gir deg bedre isolasjonsevne enn to. Isolasjonsevnen angis i U-verdi og jo lavere U-verdi, jo bedre isolasjonsevne.

3. Materiale

Våre vinduer er produsert av fingerskjøtt og laminert tre med naturlig impregnering, og de er overflatebehandlet mot sopp og råte. Produktene består av en høy andel kjerneved fra furu som isolerer godt og tåler nordiske forhold.

4. Tilvalg

Tilpass vinduene etter dine behov

Funksjonsglass

Funksjonsglass kan gi deg bedre bokomfort på flere områder. For eksempel kan du dempe varmen fra sola, støyen utenfra eller ha vinduer som vasker seg selv. Vær oppmerksom på at ikke alle funksjonsglass lar seg kombinere i ett og samme vindu.

Dokumentasjon

Finn din forhandler

Få eksperthjelp, veiledning og et skreddersydd tilbud mens du venter.