Søk
Vinduer
Ressurser
Om oss
Proff

Alt du trenger å vite

Alt du trenger å vite om vinduer

Her gir vi deg svar på spørsmål du har før du kjøper vinduer, hvordan du finner vinduet som dekker dine behov og hvordan du monterer og vedlikeholder vinduene.

Lær mer

Aktuelt

Natre ble årets leverandør hos Hellvik Hus

Vi setter stor pris på å motta prisen som årets leverandør hos Hellvik hus. Det ligger mye arbeid bak en slik utmerkelse, og vi blir alle motivert til videre innsats for at våre forhandlere skal kjenne seg trygge i sitt valg av Natre som vindusprodusent.


Vant årets mangfoldspris Slik gir du hytta et løft med nye vinduerVid utsikt med heve-/skyvedør

Se alle artikler

Inspirasjon

Se alle inspirasjonsartikler


Snarveier

Priser

Ressurser
Alt du trenger å vite om vinduer

Priser

Før du kjøper vinduer - Finn ut om du bør bytte vinduer

Når må du søke om å bytte vinduer?

Avhengig av hvor mange vinduer du skal bytte og om de er av samme størrelse eller ei, er det ulike regler for om du må søke om fasadeendring.

Reglene kan variere fra kommune til kommune, så vi anbefaler at du undersøker hva som gjelder der du bor i god tid.

Ifølge Direktoratet for byggkvalitet står du som regel i en av fire situasjoner:

  1. Du skal bytte ut et eller et fåtall vinduer med nye i samme stil og størrelse. Da trenger du som regel ikke søke om tillatelse fra kommunen.
  2. Du skal bytte ut vinduer med noen som har en annen størrelse eller utseende. Da kan det hende at du må søke om fasadeendring og det er kommunen som avgjør. Hvis det er snakk om endringer som påvirker bærende konstruksjoner eller noe som har brannkrav knyttet til seg, er det uansett søknadspliktig.
  3. Du skal ha flere vinduer enn før, endre plasseringen eller ta bort vinduer. Da snakker vi også om en fasadeendring, og det er kommunen som avgjør om det er søknadspliktig eller ei.
  4. Du skal bytte alle vinduene i huset ditt. Dette anses som en vesentlig endring og må søkes om hos kommunen.

    Situasjon 2, 3 og 4 kan også bli omfattet av krav i byggteknisk forskrift (TEK17) som tar for seg hvilke krav til utforming og gjennomføring av tiltak som stilles etter plan- og bygningsloven.

Les mer om rådene til Direktoratet for byggkvalitet her.