Søk
Vinduer
Ressurser
Om oss
Proff

Alt du trenger å vite

Alt du trenger å vite om vinduer

Her gir vi deg svar på spørsmål du har før du kjøper vinduer, hvordan du finner vinduet som dekker dine behov og hvordan du monterer og vedlikeholder vinduene.

Lær mer

Aktuelt

Natre ble årets leverandør hos Hellvik Hus

Vi setter stor pris på å motta prisen som årets leverandør hos Hellvik hus. Det ligger mye arbeid bak en slik utmerkelse, og vi blir alle motivert til videre innsats for at våre forhandlere skal kjenne seg trygge i sitt valg av Natre som vindusprodusent.


Vant årets mangfoldspris Slik gir du hytta et løft med nye vinduerVid utsikt med heve-/skyvedør

Se alle artikler

Inspirasjon

Se alle inspirasjonsartikler


Snarveier

Priser

Ressurser
Alt du trenger å vite om vinduer

Priser

Velge riktig vindu - Velg riktig vindu

Hva er forskjellen på trevindu og vindu med aluminium?

Ved valg av materialer til vinduer og vindusdører har du to alternativ: heltre både utenpå og innvendig, eller heltre vindu med aluminiumskledning utvendig. Med sistnevnte alternativ trenger ikke vinduene å pusses og males utvendig, og de har lenger levetid.

Heltre

Gode råvarer er essensielt for et bra produkt. Våre vinduer er produsert av fingerskjøtt og laminert tre med naturlig impregnering, og de er overflatebehandlet mot sopp og råte. Produktene består av en høy andel kjerneved fra furu som isolerer godt og tåler nordiske forhold.

Heltre med aluminiumskledning

En aluminiumskledning beskytter trevinduet utvendig slik at sol og regn ikke bryter ned maling og overflatebehandling. Med en slik kledning trenger ikke vinduene males utenpå og levetiden blir lengre. Vinduet har treverk innvendig, og en beskyttende aluminium utvendig.

Uansett aluminiumkledning eller ikke, er alle vinduer og vindusdører produsert av kjerneved fra furu. Den inneholder harpiks som er treets egen impregnering, og stanser fuktighet fra regn og snø. I tillegg smøres det på en forsegling på endeveden under montering av vindusrammene som forsterker treverket ytterligere.

Etter at produktene er satt sammen går de igjennom en 3-trinns overflatebehandling med impregnering, grunning og toppstrøk. Resultatet blir et vindu som er godt rustet for våre værforhold. 

Fordeler med trevinduer

Et vindu i heltre har et klassisk utseende og passer godt til tradisjonell norsk arkitektur. Ettersom treverket kan pusses og males, står en fritt til å endre farge både innvendig og utvendig.

Disse vinduene er som regel mest prisgunstige og er populære valg for rehabilitering av norske hus og hytter.

Aluminiumskledning gir mindre vedlikehold og lenger levetid

Med en aluminiumskledning utvendig forsterker det et solid trevindu ytterligere, og overflaten gjør vinduet svært vedlikeholdsvennlig og værbestandig. Dette gir vinduene økt levetid ettersom aluminium legges utenpå et allerede malt produkt og vil forhindre at sol og regn trenger igjennom. Vinduet trenger ikke males utvendig mer, og må kun tørkes av med en klut med jevne mellomrom.

Designet gjør at en ikke ser forskjell på om vinduet er aluminiumskledd eller ei, og dette alternativet kan derfor trygt velges til både tradisjonelle og moderne bygg. En må stå veldig nærme for å kunne se om vinduet har aluminium eller treverk ytterst.